HTML

Magyar WOW Insider

Ez a blog a hivatalos wow insider oldalról szemezget cikkeket, érdekességeket azoknak, akik nem tudnak annyira angolul hogy ott elolvassák.

Friss topikok

Linkblog

Kik azok a Kvaldirok?

2010.10.27. 12:38 :: Lokki5

Vigyázat, a Cataclysmből származó spoileres anyag is lehet a cikkben!

Az óceán mélyéről jöttek, misztikus köd veszi körül őket. Amikor meghalnak, homokvárként szóródnak szét. Vajon mi tartja össze egyáltalán a testüket? Mi ez a köd ami folyton körülöttük van? Ők hozták, vagy a köd fogságban tartja őket?

Nem tudunk róluk sokat, de látszik a testi hasonlóság a Vrykulokhoz. Az is feltűnő, hogy semelyik másik lénnyel nem barátkoznak, igazából utálnak mindenkit a víz felett és alatt is. Ekkor jogos a kérdés: mi hajtja őket, kinek a szolgálatában állnak, egyáltalán miért élnek?

Először Borean Tundrán találkozhattunk velük, a Kalu'ak népet támadták meg mindenféle jel vagy figyelmeztetés és ok nélkül. A tuskarrok említenek egy régi legendát amely valamiféle óriásokról szól, amelyeket tuk-hariq-nak (ködjárók) hívtak, de semmi konkrétumot nem mond el. Valószínűleg a Vrykulokkal rokon nép, de nem tudni hogyan és mikor térhettek át a vízi életmódra.

Az is valószínű, hogy nem szándékosan bújtak elő a vízből, talán inkább véletlenül. A legérdekesebb kérdés, hogy mi motiválja őket? Brutálisak, erősek, és látszólag gonoszak, bárkit és bármit megtámadnak ok nélkül, könyörtelenül.

A Vrykuloknak van egy temetkezési helyük Howling Fjordon, a neve Shield Hill. Egy csapat kalóz kifosztotta az itt található sírok egy részét. Ezekben a sírokban a Vrykulok számára fontos személyiségek voltak eltemetve, és a sírokban lakozó őrjöngő lelkek bosszúért kiáltanak, amiért megzavarták őket. A tuskarrok felfedezték a kalózok rablását, a kalózok viszont ezután már a saját bajaikkal voltak elfoglalva, a kincsek sokkal több gonddal jártak mint amennyit értek. Silvermoon Harry szerint mindenki aki a kincsekhez hozzáért, az meghalt vagy eltűnt.

Isuldof fagyott szíve megőrjítette az egyik kalózt ("Mad" Jonah Sterling), és most egy barlangban bujdokol, egy medve őrzi az általa eltulajdonított kincseket. Abdul the Insane is hasonló sorsra jutott, egy Iskaal nevű hajón őrzi a Staff of Storms Fury-t, de már ő sem a régi. Egy Sorlof nevű óriás pedig a Shield of Aesirities-t őrzi.

Ezek a cuccok a Kvaldirok ősi harci szereléséhez tartoztak. Éppen Scalawag Point-ba szállították amikor a Forsaken-ek megtámadták a hajókat. Megöltek mindenkit, és felmarkolták a zsákmányt, de ekkor megjelent egy kis csoport élőhalott Kvaldir lemészárolta a Forsakeneket, és most ők őrzik a hajón a felszerelést.

A Tuskarrok terve az volt, hogy megszerzik a hajóról a páncélokat és visszahelyezik eredti helyükre, így talán le lehetne csillapítani a szellemeket, és nem támadnának többé rá mindenkire aki arra jár. Fengir th Disgraced, Rodin the Reckless, Isuldof Iceheart és Windan of the Kvaldir viszont olyan ködös üzeneteket adtak, ami arra enged következtetni, hogy a Kvaldirok felkelése megállíthatatlan. A köd terjed, és a Kvaldirok halált hoznak mindenkire aki az útjukba kerül.

 A rablás tehát végül a Kvaldirok újbóli megjelenéséhez vezetett. De a Kvaldirok nem a kalózokkal és a Tuskarrokkal kezdték beteljesíteni a bosszújukat - a nagák voltak az első célpontok. Riplashnál egy naga papnő, Veehja meséli, hogy 500 évvel ezelőtt Azshara bebörtönzött egy hatalmas lényt, Leviroth-t. A Kvaldirok kiszabadították, és az összes nagát aki ott volt, megölték. Amikor elfogyott a naga, akkor folytatták a Tuskarr néppel. Egy küldetést is ad a játékban a naga papnő, és ebben kiderül, hogy Leviroth tulajdonképpen egy Kraken, a Kvaldirok a nagák és mindenki más ellen akarták használni.

Nem most találkozunk először a Kraken faj egy képviselőjével. Northrend északi részén a Coliseum fölött van egy kis halász falu: Tualiq. Ezt a kis Tuskarr falut is lerohanták a Kvaldirok, és most már a régi lakóknak csak a holttesteit találjuk erre. Drottin Hrothgar vezeti az itteni Kvaldirokat és az a célja, hogy megidézzen egy Krakent a tenger mélyéről - úgy néz ki, mindenképpen a Krakenek segítségével szeretnének harcolni. Igazából ha a játékban megcsináltuk a Leviroth megölése-questet, valószínűleg miattunk történt a Tualiq falucska lerohanása, hogy egy másik Krakent tudjanak idézni a Kvaldirok.

Egy elég valószínűtlen helyen is található egy Kraken: Theramore mellett. Amikor a világítótorony megzavarla Tethyr nyugalmát, előbújik a vízből és megtámadja a várost. Ezt a Krakent valószínűleg nem egy Kvaldir szertartással idézték meg, nem tudjuk hogyan került ide.

Serpentshrine Cavernben is van egy Kraken: The Lurker Below. Hogy hogyan került Draenorra, azt nem tudjuk. Valószínűleg Lady Vashj mentette meg akkoriban, amikor Draenor széthasadt, és most őt szolgálja.

Még egy Krakent lehet megemlíteni, a tenger úrnőjét: Oacha'noa-t. A játékban tőle kérhetünk segítséget a Tuskarroknak - igaz itt nem a Kvaldir támadások miatt kell segítséget kérnünk, hanem Malygos ténykedései miatt vannak bajban szegény Tuskarrok. Oacha'noa azt üzeni, hogy a Tuskarroknak a horda és a szövetség oldalán egyaránt kell harcolnia Malygos és a Lich King ellen, különben minden bizonnyal eltűnnek a történelemből. Oacha'noa nem biztos hogy Kraken, lehet hogy csak ezt a formát vette fel a tenger-istennő.

A Krakeneket meg tudják tehát idézni a Kvaldirok (és mindenképp meg is akarják, bármi áron). De nem ők kreálták ezt a fajt. A Krakenek Neptulon, egy elemental lord szolgái. Akikkel a játékban találkoztunk, azok kisebbek a faj többi képviselőjétől. Sokkal nagyobbak és veszélyesebbek is vannak, amelyeket ősi leírásokban találunk, például a Fall of the Gurubashi-ban.

Ebben az áll, hogy Neptulon egy Krakent küldött, hogy lerombolja I'lalai-t. Olyan hatalmas volt, hogy egy karcsapással hullámokat gerjesztett, ami elöntötte vízzel a Troll várost. Min'loth, egy erős Troll mágus próbálta legyűrni, de nem volt esélye. A Kraken nagyon öreg faj, még emlékeznek arra az időre, amikor Azeroth kialakult az óceánból és még az Old God-ok uralkodtak. Még emlékeznek arra az időre, amikor a mágia megjelent. Nem volt teljesen hatástalan Min'loth varázslata, de csak felhergelte vele a Krakent, aki ezután olyan hatalmas víztömeget zúdított a városkára, hogy teljesen elpusztította azt és a környező dzsungelt. Mindenki meghalt, és Min'loth-ról sem hallott többé senki.

Neptulon azért küldte a Krakent, mert a Gurubashi trollok használtak egy tárgyat, a Stone of the Tides-t. Ezzel a kővel irányítás alá lehet venni a vízelementálokat - de Neptulonnak nem tetszett hogy az ő szolgái másnak is szót fogadnak.

Egy másik hatalmas Kraken: Ozumat. Őt Lady Naz'jar idézte meg, hogy elpusztítsa a Kvaldirokat (ez már a Cataclysm történései közé tartozik!!). Vele együtt Faceless one-k is előjöttek, úgy néz ki hogy e fölött az ősi Kraken fölött elveszítette Neptulon az irányítást, és az Old God-ok befolyásolják.

Egy Vash'jirban játszódó küldetéssorozatban egy naga harcos felett vesszük át majd az irányítást, aki segít Ozumat megidézésében. Vash'jir elsüllyedt városát lerohanták a Kvaldirok, ezért van szükség Ozumatra.

Feltételezhető, hogy Neptulon akarata volt a naga város megtámadása, hiszen a nagák tulajdonképpen Neptulon ellenségei, Neptulon helyett ők szeretnék a vízi világot irányítani.

Tehát a Kvaldir népről ködös ismereteink vannak, sőt, folyton a ködből bukkannak elő. Bosszút állnak a rablások miatt és Neptulon szolgáit hívják segítségül, de nem csak saját ügyükben: azt is megtámadják akire Neptulon haragszik. Lehet hogy a Kvaldirok tulajdonképpen halott Vrykulok, akiket Neptulon a szolgálatába állított? Nem tudni, de miért engedi Neptulon hogy olyan erős teremtményeket próbáljanak megidézni mint egy Kraken? Valószínű inkább, hogy egyes Vrykulok önként szolgálták Neptulont, és ő ezt úgy tartatja be velük, hogy az óceánhoz kötötte őket, így nem mehetnek a szárazföldön messzebb a part melletti ködnél. Elképzelhető hogy így keletkeztek a Kvaldirok.

Ebből következik, hogy a Northrenden kalózok által ellopott tárgyak fontosak lehetnek Neptulonnak, talán az Old God-ok ellen, mivel valószínű hogy megint rabbá akarják tenni Neptulont.

Jelenleg tehát a Kvaldirokon Neptulon áldása van. Jelenleg ellenségek a hrodának és a szövetségnek is, de egy napon lehet hogy szót értünk velük, és fegyverszünetet köthetnénk.


Szólj hozzá!

Címkék: naga kraken mist lore cataclysm world of warcraft cataclysm vrykul old gods kvaldir gurubashi tuskarr veehja leviroth tethyr oachanoa neptulon neptulon the tidehunter lady nazjar vashjir ozumat

online póker

A bejegyzés trackback címe:

https://wowerror.blog.hu/api/trackback/id/tr232399984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása