HTML

Magyar WOW Insider

Ez a blog a hivatalos wow insider oldalról szemezget cikkeket, érdekességeket azoknak, akik nem tudnak annyira angolul hogy ott elolvassák.

Friss topikok

Linkblog

Óriások Northrenden: a Vrykul nép

2010.10.22. 11:15 :: Lokki5

A Titánok által születtek ezek az óriások, vasból és kőből. Ők a warcraft-féle human-ok előfutárai. Megfertőzték őket az Old God-ok, ezért ma már nem fémből és sziklából vannak. Ymiron alattvalói ők, aki elfordult a Titánoktól, miközben népe elfajzott, már rég nem az a büszke nép, ami keletkezésük idején volt.

A ma látható Vrykulok egy része Ulduarban készült (A Halls of Lightningben ma is láthatunk egy kész Vrykul-hadsereget, amely ébredésre vár), másik része ősöreg, abból az időből származnak amikor a Titán őrök feladatul kapták a legyőzött Yogg-Saron őrzését. Az Aesir és Vanir óriásokkal és a többi Earthen fajokkal együtt a Vrykulok feladata a Watchers of Ulduar segítése volt évezredeken át, mindaddig amíg Loken egyszercsak engedett a kísértésnek, és Yogg-Saron szolgája lett.

A Tribunal of Ages csatában (amikor Brann Bronzebeardot kell védeni a Halls of Stone-ban) megtudunk egy-két dolgot Azeroth történetéről. Az Old God-ok legyőzése után, de még a mai fajok felemelkedése előtt (mint pl night elf, troll) Loken háborút szított a Titánok által kreált fajok között. Azt nem tudni hogy direkt, vagy véletlenül, de azt megtudjuk, hogy ezt a háborút használta arra, hogy féléber állapotban tartsa az alap (gyökér) fajokat, mint például a Vrykulokat.

Érdekes, hogy azt nem tudjuk meg, miért háborúznak az Aesir és Vanir óriások, de Loken céljainak ez pontosan megfelelt. Ezután Loken képes volt elnyomni a többi Őrzőt (kivéve talán Thorim-ot és Tyr-t), és megszerezte magának Ulduar irányítását. Ezzel lehetővé vált, hogy kiszabadítsa az új mesterét, Yogg-Saront.

Tehát, hogy teljes legyen a kép: A Vrykul, Aesir és Vanir óriások, az Earthen nép és a Mechagnómok a Titánok teremtményei, amelyeket megfertőzött a "Curse of Flesh", és egy konfliktusokkal teli világba csöppentek, amely konfliktusokat Loken irányít. Loken különféle berendezésekben tartotta őket sakkban és az irányítása alatt voltak. Talán Gjalebron és a Halls of the Ancestors is ilyen berendezés volt, ott is találhatunk ébredésre váró Vrykulokat.

A háború után a Howling Fjordon élő Vrykulok felébredtek, és King Ymiron lett a vezérük. Ezek némelyest elkülönültek a többi Vrykultól, de a Curse of Flesh őket is súlytotta. Az Echo of Ymiron küldetés alatt találkozunk egy Vrykul családdal, akik nem hajlandóak feláldozni gyermekeiket Ymironnak. Azért kellene Ymiron szerint feláldozni, mert gyengék, ezáltal nem méltóak a Vrykul néphez. Elrejtik őket oda, ahol nyugodtan felnőhetnek. Később látjuk ahogy Ymiron hátat fordít a Titánoknak, ő úgy hiszi a Curse of Flesh tőlük származik, az ő átkuk. Érdekes módon az Old God-okat nem is említi.

Ezek az elrejtett, gyengébb, kisebb növésű Vrykulok lehettek az ősei a human fajnak Azeroth világában.

Azt is tudjuk, hogy a Vrykulok nagy része visszatért alvó állapotba, valószínűleg kétségbeesésükben, hogy ne hatalmasodjon el rajtuk jobban az Old Godok átka. A Titánokba vetett hitük kihunyt, a Lich King szolgái lettek. Rettenetesen féltek a jelenlegi állapotok miatt (fémes testükből hús lett), és mohón vágytak arra, hogy olyan erős élőhalottak legyenek, mint amilyenné Arthas vált.

Jelenleg az Arthas-t követő Vrykulok az Utgard komplexusban, Gjalebron és Jotunheim környékén találhatók meg, illetve Icecrown Citadelben Dreamwalkernél.


Szólj hozzá!

Címkék: loken titans lore ulduar watcher vrykul titan watcher gjalebron jotunheim utgard ymiron king ymiron old gods curse of flesh aesir vanir mechagnome earthen ulduar watcher

online póker

A bejegyzés trackback címe:

https://wowerror.blog.hu/api/trackback/id/tr132390531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása