HTML

Magyar WOW Insider

Ez a blog a hivatalos wow insider oldalról szemezget cikkeket, érdekességeket azoknak, akik nem tudnak annyira angolul hogy ott elolvassák.

Friss topikok

Linkblog

Az első worgenek

2011.05.24. 19:25 :: Lokki5

Az előző postban lévő napló-részlet jól mutatja az első worgenek természetét. Night elf druidák voltak, akik megtalálták a Goldrinn's Fang (Goldrinn agyara) nevű tárgyat, melyet ma már Scythe of Elune néven ismerünk.

Először Ur könyvében találkozunk a worgen névvel. Ur azt írja, a worgen faj egy másik dimenzióból származik, kegyetlen gyilkosok akik vértengert hagynak maguk mögött. Erős mágusok is vannak közöttük, főleg fekete mágiával foglalkozók. Igazából elsősorban a saját világukat szeretik, nem volt elsődleges céljuk meghódítani Azeroth világát. Azonban a night elfek képtelenek nyugodtan a fenekükön ülni, és megint galibát okoztak...

Malfurion figyelmeztetése ellenére arra használták a Scythe of Elune-t hogy egy új alakváltoztatást tanuljanak meg és így meditáljanak (ők ezt az új formát "pack form"-nak nevezték). Ez az a forma amit ma worgenként ismerünk. Elvesztették idővel az irányítást, olthatatlan vérszomjtól szenvedtek folyamatosan és elfeledték a valódi énjüket.

Volt még egy ember aki régóta tudott a worgen faj létezéséről, ő Arugal, Dalaran egykori ősmágusa. Az ő könyvtárában volt Ur könyve, és használta is a tudást: worgeneket idézett Azerothra, hogy megvédje Gilneast a csapás (scourge) ellen. Mivel elég vad természetűek, kicsúszott az irányítás Arugal keze alól, és megkezdték véres ámokfutásukat Shadowfang Keepben. Arugal szinte beleőrült a kudarcába, megpróbálta a worgeneket gyermekeiként kezelni és vasököllel fegyelemre tanítani. Ő készítette azt az átkot is, amivel embereket lehet megfertőzni a worgen léttel, és éjszakánként átváltoznak tőle vérengző szörnyeteggé. Pyrewood esett először áldozatául a kórnak: nappal mit sem sejtve üzletelgettek a szövetséggel, de az éjszaka már a vérengzésé volt.

Egy csapatnyi Horde harcos végül véget vetett Arugalnak, de ez a történet nem így végződik...

A Lich King utasítására Arugalt később felélesztették, és Grizzly Hills-re utazott. Itt elkezdte újból felépíteni a worgen kultuszt, és Grizzly Hills lakosságának szép hányadát be is vette a klánjába. Aki nem akart csatlakozni az általában meghalt, vagy élőhalott lett, vagy akarata ellenére is kapott egy harapást, és átváltozott. Ezek az új worgenek már képesek voltak irányítani az átváltozást, nem kellett megvárni az éjszakát.

A játékban játszható worgenek Gilneasból származnak. Ez a város évekig el volt ugyan zárva a külvilágtól, de egy ősmágusnak, mint Arugal, nem lehetett igazán nehéz átjutni a falakon és megfertőzni az egész várost. Azt hogy hogyan képesek szinte teljesen úrrá lenni a vérszomjon, nem tudjuk, de volt egy Dalaranból származó mágus, aki azt állította képes a vad állati ösztönöket kiirtani az emberekből.

Mindenesetre most csatlakoztak a szövetséghez, és vállvetve, új próbatételeken és új hősies harcokban Gilneas népe ismét belopja magát Azeroth történetébe.

 


Szólj hozzá!

Címkék: druida lore cataclysm worgen scythe of elune goldrinns fang gaedrin moonfang archmage arugal gilneas book of ur shadowfang keep pyrewood

A bejegyzés trackback címe:

https://wowerror.blog.hu/api/trackback/id/tr612852669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása